TikTok otwiera restauracje z viralowymi daniami
Popularność TikToka nie słabnie – pod koniec września serwis zadeklarował, że korzysta z niego ponad miliard użytkowników. Nic więc dziwnego, że chce iść za ciosem, rozszerzając swoją działalność. Tym razem padło na TikTok Kichen – to restauracje serwujące viralowe dania z serwisu.
Początkowo otworzy ich się 300, ale do końca 2022 roku ma być ich już tysiąc.
Restauracje będą działać w Stanach Zjednoczonych. Jeszcze nie wiadomo, czy trafią także na inne kontynenty. Będą to tak zwane dark kitchens, czyli lokale, w których przygotowywane jest jedzenie zamawiane za pomocą aplikacji (tu pisaliśmy szerzej o tym koncepcie).
@feelgoodfoodie Baked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial 😘 #tiktokpartner #LearnOnTikTok #fetapasta #recipes
Co znajdzie się w menu? Oczywiście te potrawy, które podbijają TikToka. Nie zabraknie więc makaronu z fetą i pomidorkami koktajlowymi, czyli przepisu najczęściej wyszukiwanego w internecie w mijającym roku. Spodziewajcie się także makaronowych chipsów czy żeberek kukurydzianych.
Menu będzie się zmieniać co trzy miesiące, aby nadążyć za tiktokowymi modami.
TikTok obiecuje, że twórcy wykorzystywanych w restauracji przepisów otrzymają honoraria.
@recipes Spotted: TikTok’s next food trend🤩 @spicednice ##cornribs ##corntok ##easyrecipe ##foodtrends ##foodietok ##foodhack
Zdjęcie główne: Virtual Dining Concepts/TikTok
Tekst: NS