Ferrero ogłasza nabór na testera czekolady i Nutelli. Praca marzeń?

Wymagania? Brak alergii pokarmowych.
.get_the_title().

Nie wyobrażasz sobie życia bez czekolady? Jeśli tak, to ta oferta jest dla ciebie!

Firma Ferrero, która produkuje Nutellę, Ferrero Rocher czy Kinder Niespodzianki, poszukuje testerów swoich produktów.

To pierwszy raz w ponad 60-letniej historii marki, kiedy do tego celu chce ona zatrudnić ludzi, którzy nie są profesjonalistami – dotychczas funkcję tę pełnili pracownicy firmy wyedukowani w zakresie nauki o smaku czy odżywiania. Wymagania? Przede wszystkim brak alergii pokarmowych.

60 wyłonionych „sędziów sensorycznych” pojedzie do siedziby Ferrero znajdującej się w miejscowości Alba, w Piemoncie we Włoszech.

30 września rozpoczną płatne trzymiesięczne szkolenie, podczas którego przez dwa dni w tygodniu będą nie tylko próbować różnych słodyczy, ale też rozwijać zmysły smaku i węchu.

Ci, którzy podczas szkolenia sprawią się najlepiej, zostaną zatrudnieni przez firmę jako pełnoprawni „sędziowie sensoryczni”. Zainteresowani? Więcej informacji znajdziecie na stronie Ferrero i tutaj (po włosku).

Źródło: informacje prasowe

FOODIE