Jesienna edycja Restaurant Week Polska „Destynacja Restauracja” już od 17 października
Nowe hasło Restaurant Week to „Destynacja Restauracja”. Organizatorzy festiwalu przekonują, że smaki świata można odkrywać w granicach swojego miasta, niekoniecznie poświęcając czas i środki pieniężne na dalekie podróże.
Do uczestnictwa w Restaurant Week zostały zaproszone restauracje serwujące polską kuchnię regionalną, świetne włoskie trattorie, bary sushi, czy koncepty klubowo-restauracyjne.
Mieszkańcom aglomeracji górnośląskiej polecamy Białą Grubą na mysłowickim rynku (klasyczna kuchnia śląska z nowoczesnym twistem), w Krakowie poszlibyśmy do pięknie urządzonej Gruszki Novej na tatara ze śledzia i dorsza w orzechach, a miłośników włoskiej pasty z Warszawy może zainteresować absolutna makaronowa nowość otwarta w zeszłym miesiącu przy ulicy Hożej – Posypane.
Nowością jest obecność 16 miejscówek z Podhala, które w ostatnim czasie przeżywa prężny rozwój gastronomiczny. W tym regionie zachęcamy do odwiedzenia Grand Kasprowy (klasyczny pstrąg z pieca i zupa rydzowa jedzone z widokiem na góry!) lub autorskiej kuchni slowfoodowej Kiyrnicka by Saguła.
Co prawda do rozpoczęcia Restaurant Week jest jeszcze trochę czasu, ale rezerwacje stolików w restauracjach już są otwarte.
Jeżeli macie upatrzone konkretne adresy, radzimy się pospieszyć, bo niektóre wyprzedają się do reszty w zadziwiającym tempie.
Jeść można w swoim mieście, albo podróżować po Polsce w poszukiwaniu nowych smaków. Sprawdźcie ile restauracji można odwiedzić w dwa tygodnie! Rezerwacje dostępne pod adresem https://restaurantweek.pl/.