Previous Slide Icon Next Slide Icon
Play Daily Button Pause Daily Button
Exit Daily Button

Czy odważylibyście się zjeść takie lody?

Lodziarnie prześcigają się w wymyślaniu oryginalnych smaków, by ściągnąć do siebie jeszcze więcej spragnionych zimnego deseru lodożerców. Londyński pop-up podszedł do tego tematu wyjątkowo odważnie.
.get_the_title().

Za House of Ice Cream, który otworzy się 17 lipca w National Ice Cream Day, stoją ludzie z Fuller’s, brytyjskiego pubowego imperium. Na miejscu kliencie mogą się podziewać przede wszystkim lodów z niecodziennym fast foodowym dodatkiem.

Jedną z kompozycji jest słodka śmietanka ze smażonym kurczakiem i frytkami zwieńczona ostrym pomidorowym sosem Longbottom & Co.

To zdecydowanie opcja tylko dla najodważniejszych i najbardziej ciekawskich miłośników jedzenia.

zdjęcie: Hannah Miles

Nie jesteście aż tak odważni? Może więc skusicie się na mniej odstraszającą i pozbawioną kurczaka wersję, która łączy wegańskie lody z frytkami i sosem. Pomysłodawcy podkreślają, że wszystkie lody będą wytwarzane z mleka bawolego przygotowanego wyłącznie dla Fuller’s Kitchen przez Laverstoke Park Farm w Hampshire.

zdjęcie: Hannah Miles

W lodowym menu House of Ice Cream nie znajdzie się wyłącznie drób i wytrawne dodatki.

Klienci będą mogli raczyć się też całą masą alkoholowych lodo-drinków.

zdjęcie: Hannah Miles

Będzie to między innymi różowy gin z malinowym sorbetem, tequila z sorbetem krwi, Bacardi z wegańskimi lodami kokosowymi bądź Bailey’s z lodami cynamonowymi.

Wszystkiego będzie można spróbować przez dwa tygodnie. Średnia cena lodowego deseru to 8,5 funta. House of Ice Cream zapowiedział również własnego DJ-a, który wieczorami będzie raczył gości hip-hopową muzyką w oldschoolowym garażu.

zdjęcie: Hannah Miles

Zdjęcie główne: Hannah Miles
Tekst: Marta Mankiewicz

FOODIE