Heinz x Cadbury = majonez o smaku czekoladowych jajek wielkanocnych
Każdego roku 1 kwietnia marki na całym świecie wymyślają najgłupsze i najbardziej absurdalne fałszywe produkty z okazji wiadomego święta. Sprytne, wymyślne koncepcje rozbawiają na chwilę konsumentów, ale następnego dnia wszystko się kończy i życie wraca do normy. Tak to zwykle działa.
Jednak nie tym razem i nie w przypadku firmy Heinz.
W tym roku w Wielkiej Brytanii Heinz nie żartuje. Okazało się, że absurdalny produkt, który firma przedstawiła w Prima Aprilis, jest prawdziwy i może sprawić, że inaczej spojrzycie na majonez.
Przygotujcie się na Cadbury Crème Egg Mayo, czyli wiosenną odsłonę majonezu o smaku czekoladowych jajeczek.
„Nie żartowaliśmy, Heinz Creme Egg Mayo to jest coś! Kto chce tego spróbować?” – pisze Heinz Mayo na Twitterze. Wszystkich, którzy są skłonni spróbowania tego wynalazku, Heinz zaprasza do londyńskiego Truman Brewery między 11 a 13 kwietnia – zainteresowani otrzymają tam bezpłatną próbkę. Majonez jest dostępny tylko do wyczerpania zapasów.
Jeśli zastanawiacie się, co można zrobić z majonezem smakującym jak czekoladowe jajeczka wielkanocne, to niestety nie mamy dla was odpowiedzi. Może sprawi on, że wasze kanapki z szynką będą nieco słodsze? Albo może przyjemnie będzie go rozsmarować na cieplej grzance? Naprawdę nie wiemy, co będzie najlepszą strategią i po trochu zazdrościmy tym, którzy będą mieli okazję go przetestować.
We weren’t kidding, Heinz Creme Egg Mayo is a thing! Who wants to try it?🙌 OF COURSE YOU DO! Come and see us at Ely’s Yard, Truman Brewery in London from 11th-13th April for free samples of this crazy combo. Only until stocks last! pic.twitter.com/3ZVehv0LJb
— Heinz Mayo (@heinzmayo) 2 kwietnia 2019
Angielski portal The Stylist już miał okazje skosztować tego słodko-jajecznego wynalazku i donosi, że jest zaskakująco mdły i bardzo słodki. Do tego jak na produkt z czekoladą w składzie za mocno pachnie majonezem. Zważywszy na skład jest to bardzo prawdopodobne, bo jest zrobiony głównie z mieszanki majonezu i musztardy z dodatkiem czekolady. Hm, intrygujące.
Tekst: Marta Mankiewicz