Nowa miejscówka na mapie Warszawy. Poznajcie 2 KOMA 7 BAR
Bar na Placu Zbawiciela to nowy i dość niestandardowy projekt jak dla… agencji komunikacji marketingowej. Jak dobrze wiecie, lubimy sprawdzać nowe lokalne miejscówki, dlatego z nieskrywaną ciekawością zaglądamy do nowego lokalu w centrum Warszawy.
Autorzy 2 KOMA 7 BAR nie chcą wpasowywać się w powszechnie znane w stolicy szablony. Stawiają na kuchnię slow dla ludzi w biegu, a ich menu opiera się na najwyższej jakości produktach od zaufanych dostawców.
Nie znajdziemy tu dań ułożonych przy współpracy z dietetykami, nie przejdziemy sokowego detoksu czy ekspresowego odchudzania. Dla twórców tej miejscówki najważniejszy jest smak, jakość produktów, podejście „no waste” oraz przyjemność płynąca z dzielenia się dobrym jedzeniem.
Menu dopasowują jednak do potrzeb konsumenta – coś dla siebie znajdą tu zarówno weganie, wegetarianie, osoby z alergiami pokarmowymi, jak i orędownicy chleba z glutenem.
– Pomysł stworzenia 2 KOMA 7 BARU powstał dość spontanicznie, ale ma bardzo mocne podwaliny – od lat żyję i pracuję w biegu wśród ludzi, którzy cenią jakość, chcą się zdrowo i smacznie odżywiać, ale brakuje im do tego, jednego, bardzo cennego składnika – czasu. My chcemy im tę najcenniejszą w dzisiejszych czasach walutę ofiarować. U nas można szybko zaopatrzyć się w najlepszej jakości jedzenie, które nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim smakuje – mówi Ewelina Spólna, właścicielka agencji 2 KOMA 7.
W menu 2 KOMA 7 BARU można znaleźć organiczną kawę, soki z wyciskarki wolnoobrotowej, obłędnie wyglądające sałatki, zupy i kanapki, które stały się znakiem rozpoznawczym i specjalnością lokalu.
Szefową kuchni jest Justyna Pyrgiel, która doświadczenia nabierała w Solcu 44, gdzie dzięki Aleksandrowi Baronowi rozwinęła się jej fascynacja kuchnią produktu. Justyna zajmowała się także tworzeniem menu dla różnego typu lokali, czy zarządzała kuchnią w warszawskiej Wozowni.
– Wyznaję zasadę, że bez dobrego produktu nie można stworzyć dobrego dania, nawet jeśli mowa o czymś tak prostym jak kanapka czy zupa. Bazą wszystkiego, co serwuję w 2 KOMA 7 BAR są maksymalnie świeże i w większości lokalne składniki. Menu będzie zmieniało się sezonowo, nie zabraknie w nim także pozycji dla gości z problemami zdrowotnymi – mówi Justyna Pyrgiel, szefowa kuchni 2 KOMA 7 BAR.