Previous Slide Icon Next Slide Icon
Play Daily Button Pause Daily Button
Exit Daily Button

Szukasz pracy marzeń? Zostań testerem czekolady!

Jeśli w twoim życiu jest ostatnio zbyt dużo goryczy, to mamy świetne rozwiązanie. Już dziś możesz ubiegać się o stanowisko profesjonalnego degustatora czekolady.
.get_the_title().

Firma Mondelēz International właśnie otworzyła rekrutację dla chętnych oddania się czekoladowym pokusom. Wybrani szczęśliwcy pomogą w wypróbowaniu i ocenieniu nowych produktów zanim trafią do sklepów.

Mondelēz jest właścicielem kilku popularnych marek cukierniczych, między innymi Cadbury, Toblerone, Milka czy Oreo, a to oznacza, że ​​wybrani kandydaci będą mogli przetestować całą gamę ulubionych przysmaków na bazie kakao.

„Nasi testerzy czekolady są kluczem do wypuszczenia na rynek takiego produktu, który będzie trafiał w niezaspokojone do tej pory słodkie potrzeby konsumentów. Tylko nasi klienci, nikt inny, dostarczą nam najdokładniejszych informacji zwrotnych na temat nowego produktu” – czytamy w ogłoszeniu o pracę zamieszczonym na LinkedIn.

ŹRÓDŁO: PIXABAY

„Będziesz pracował wraz z 11 czekoladowymi degustatorami oraz z liderem panelu. Dzielenie się opiniami i współpraca z innymi ma pomóc dojść do stworzenia idealnego smaku” – czytamy dalej.

Firma doskonale dba o swoich testerów, a oferowana praca jest w niepełnym wymiarze godzin, aby nie pozostawiać pracowników ze „zmęczeniem podniebienia”.

ŹRÓDŁO: PIXABAY

Pracodawcy podkreślają, że nie wymagają żadnego doświadczenia związanego z degustacją czekolady i wiedzą na jej temat, a co więcej zapewnią pełne szkolenie w celu rozwijania kubków smakowych.

Kandydaci będą uczyć się konkretnego słownictwa wymaganego do elokwentnego przekazywania swoich opinii na temat testowanych produktów.

ŹRÓDŁO: PIXABAY

Wybrani szczęśliwcy będą pracować i zajadać się czekoladą w Globel Research Centre Mondelēz International w Wokingham, a za swoje słodkie podjadanie otrzymają 10,75 funtów za godzinę. Oferta pracy jest dostępna tutaj, także wszystkich czekoladoholików słodko zapraszamy.

ŹRÓDŁO: PIXABAY

Tekst: Marta Mankiewicz

FOODIE